Учител на месеца
 

Кой или какво ви вдъхновява и мотивира като учител?

Как това, което правите като учител, е променило света за вашите ученици?

Споделете успехите си в класната стая, разкажете за своите преуспели ученици и забележителни колеги, спомнете си вашите любими учители, които са ви насърчавали.

Надяваме се, че вашите истории ще вдъхновят и други учители в България.

Изпратете вашето предложение за Учител на месеца на promotion@longman-bulgaria.com

„Всеки, който помни годините си в училище, помни учителите си, а не методите и техниките на преподаване. Учителят е сърцето на образователната система.” Сидни Хук, философ, (1902-1989)

 

УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА

Връчваме наградата за Учител на месец Март на госпожа Кюлевчиева за нейната активна работа по различни международни проекти, всеотдайността й към учениците и организираните за тях ежегодни езикови практики, както и  интересът й към прилагане на съвременни интерактивни методи на преподаване.

Наградата за Учител на месеца е Ваучер на стойност 50 лева. Той може да се използва за покупка на литература на Пиърсън Лонгман в Изложбените ни зали в страната. Честито!

УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦ МАРТ 2012
Име: Мая Кюлевчиева
Преподавател по: 
английски език
Училище:  ЕГ „Ив. Вазов"
Град: Пловдив
Стаж като преподавател:  28 години


Моля, представете се.
Завършила съм Руска филология в ПУ ”П. Хилендарски” и по-късно – Английска филология в същия университет.

Защо станахте учител?
Осъществена мечта, за което много малко пъти съм съжалявала. Продължавам да обичам работата с младите хора, продължавам да търся път към душите и сърцата им, за да е пълноценно общуването ни.

Разкажете за най-интересното/най-доброто училище, в което сте преподавали?
Първо, аз съм завършила средното си образование в това училище. Още по онова време то беше сред най-престижните, и когато се появи възможност отново да се върна в него, вече като учител, почуствах особена тръпка, която не е изчезнала и до днес, много години по-късно. Поради тази причина, когато казвам „моето училище”, изразът има наистина специално значение за мен. Много от колегите ми са също бивши възпитаници на гимназията, като всички се стараем да предадем на нашите ученици нашето чувство на гордост. Смятам, че успяваме в много голяма степен! Гордеем се с непрекъснатите успехи на учениците, които издигат до нови нива славата на училището ни и се стараем да им предлагаме нови, интересни и предизвикателни начини както за овладяване на науката, така и за почивка. Участието им в различни проекти и програми ги дообогатява, а на колегите се предоставя възможност за професионално израстване.

Какво обичате най-много да преподавате на учениците?
Особено удоволствие ми доставят уроците с културна насоченост, сравнение на традиции и начин на живот.

Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъскали като учител?
Моята работа по проекти в портала eTwinning на програма Коменски. Радвам се, че успях да „запаля” не само моите ученици, но и колеги. За два от проектите ни бяхме отличени с Европейски Знак за Качество.

Какво ще правите сега, след като отговорихте на тези въпроси?
Продължавам да търся нови предизвикателства.

 

НА СНИМКАТА: Г-жа Кюлевчиева със свои ученици от 8 клас, 2011 година.

 

УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА     УЧИТЕЛ НА МЕСЕЦА

Учител на месеца за ФЕВРУАРИ 2012 година е г-жа Димитричка Георгиева, начален учител в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", град Велики Преслав.

 

 
  Copyright САН П.Р.О. Как да поръчате Онлайн бюлетин Контакти